November 2020

Coronapandemin har påverkat vår förenings verksamhet på ett genomgripande sätt eftersom nästan hela vår medlemskår hör till riskgruppen 70+. Vi har varit tvungna att vara försiktiga. I våras uppvaktade vi vid Minnesstenen på Nationella veterandagen den 27 april eftersom vi kunde vara utomhus. Men det blev ingen fest i Stadshuset som vi har varit vana vid. På De stupades dag i maj hade vi ingen stor uppvaktning, men lade en blomma vid minnestavlan i lagtingets aula. För övrigt var vi tvungna att inhibera alla planerade veterankafeer och filmförevisningar.

Nu i höst har vi haft ett försenat vårmöte med anspråkslös uppslutning. Vi har hunnit ha ett Veterankafé men såg oss tvungna att inhibera en planerad filmförevisning när smittspridningen ökade på Åland. Nu i november ordnar vi ett veterankafé onsdagen den 18 och håller vårt stadgeenliga höstmöte – årsmöte med styrelseval – fredagen den 27. Dessutom planerar vid en filmförevisning onsdagen den 16 december.
Se närmare under ”kommande evenemang”!

Självständighetsdagen söndagen den 6 december uppvaktar vi som vanligt vid Minnesstenen med fanborg och tal. Däremot är vi tvungna att avstå från den trevliga samvaro som vi efteråt under de senaste åren har ordnat i Stadshusets foajé. Där har vi kunnat bjuda på musik och sångi och servering och evenemanget har varit mycket uppskattat. Vi räknar förstås med att återkomma nästa år.

Vi har beslutat att avstå från att ordna julfest som vi har brukat i januari.. Det är omöjligt att hålla coronaavstånd på en sådan tillställning. Och inte kan vi heller ha dans med vårt ”husband” Ålands Accordion Club. 

År 2021 firar Krigsveteranerna på Åland r.f. sitt 50-årsjubileum. Det ska vi naturligtvis uppmärksamma. Vi får hoppas att pandemin har lagt sig till dess. Jubileet är planerat till den 18 september 2021.

Må väl och håll er friska!
StyrelsenKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s